Държавата е място за задържане на хора
с цел - лишаването им от свобода,
а понякога - и от живот.
Причините за пребиваване в Държавата
по правило са политически
или сантиментални,
често криминални.
Направо непонятни.
Държавата не е затвор,
но в нея гният хора без присъда
или с присъди с неизвестен срок,
в които причините
не отговарят на последствията.
Вътрешния ред в Държавата
се определя по независещи
от поданиците причини.
Властта
не се съобразява с никакви закони,
не подлежи на регулация
извън Системата.
Накратко,
схемата е следната:
Държавата е задължителна за всички,
които се намират
или случайно се окажат
на нейна територия,
и за всички нейни граждани,
включително
намиращи се,
макар и на теория,
извън пределите и
Държавата обслужва
триумфиращата мерзост на патрициите си.
Владее масите чрез страх.
А спасениетo на давещите се,
е грижа на самите тях.
Защо?
© Иван Todos los derechos reservados
с обич, Иван.