8.01.2008 г., 12:16 ч.

Държавата 

  Поезия » Друга
556 0 1
 

Държавата е място за задържане на хора

с цел - лишаването им от свобода,

а понякога - и от живот.

Причините за пребиваване в Държавата

по правило са политически

или сантиментални,

често криминални.

Направо непонятни.

Държавата не е затвор,

но в нея гният  хора без присъда

или с присъди с неизвестен срок,

в които причините

не отговарят на последствията.

Вътрешния ред в Държавата

се определя по независещи

от поданиците причини.

Властта

не се съобразява с никакви закони,

не подлежи на регулация

извън Системата.

Накратко,

схемата е следната:

Държавата е задължителна за всички,

които се намират

или случайно се окажат

на нейна територия,

и за всички нейни граждани,

включително

намиращи се,

макар и на теория,

извън пределите и

Държавата обслужва

триумфиращата мерзост на патрициите си.

Владее масите чрез страх.

А спасениетo на давещите се,

 е грижа на самите тях.

Защо?

© Иван Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??