13 abr 2010, 10:25

Дървото пред МОЛ-а в Плевен 

  Poesía » Otra
559 0 2

  а ла Христо Явашев

 

Накичено с хартийки бутафорни

от шарена човешка суета,

протягащо пръсти безпризорни,

задъхано от тъмна суета,

 

то иска да е волно и зелено,

потрепващо със клони и листа.

От хората - смешно пременено,

облечено в измамна красота.

 

А всъщност си е голо,уродливо,

със изкривено, грапаво стъбло.

Грозно е, ала е живо, живо...

Сънува пак... каквото е било.

 

И пъстрата обвивка му е тясна.

Кой реши да го затвори в нея?

Спрете! Погледнете! То е ясно...

красота насила не живее.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Природата никога не прави грешки за разлика от хората, които всъщност са и нейни творения, но .... Поздрав!
    Относно Хайне: Явно е, че ти си от малкото хора, които могат да го четат в оригинал
  • Браво градска.
Propuestas
: ??:??