13 oct 2010, 10:18

E. не е щастливка 

  Poesía » Versos blancos
1007 0 13

 

 

E. не е щастливка  

 

 

E. не е щастливка

Е. търси щастието преследвайки  мъжа си

Той търси щастието преследвайки сервитьорки

Обикновено двадесет годишни

Е.  кара тридесет и седма

 

След всяка изневяра на мъжа си

Е.  пуска на първия срещнат

Ако е ядосана

Ако е наранена

Реже вените си

 

Ръцете на Е. са една рана

Постоянно кървяща

Средно седем изневери годишно

Средно две окончателни раздели годишно

С изнасяне на багажа

 

Преди една година пусна и на мен

Стоях гипсиран цяла нощ

Нищо не направих

Гледах я и се мразех

Мразех се защото съм помияр

 

Е. прощава всяка изневяра на мъжа си

Аз прощавам на Е. всяка нейна прошка

След всяко окончателно събиране

Е. вярва че това е за последно

Аз вярвам  че не е

 

Е. ме държи изкъсо

Прощава ми

Че търся щастието в нейното нещастие

Аз не прощавам на себе си

Защото съм апендикс

 

 

 

© Роберт Кулиани Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??