7 oct 2016, 19:50

*** 

  Poesía » Otra
713 2 5

Спиш, народе, спиш!
Тъпчат те, мачкат те.. мълчиш..
Сега търпи, ти сам си го направи, 
Дори героите си вечни ти забрави!

Пет века малко ли ти бяха? 
Колко бича българите изтърпяха?
Колко майки си загубиха децата?
Колко герои ги пронизоха в сърцата?

Но ти, народе, спиш!
От своето, от българското се срамиш!
Продаваш се, но за какво, кажи.. 
Нима да си българин боли? 

© Гергана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??