Срещнах те в неведомата мисъл,
най-последния си кръстопът подминала.
Беше младостта за мен орисана,
след миража ми наречен минало.
Ехото на призрачното бъдеще
ни венча докоснати мистично
в непостигнатата обща къща,
там - под арката на вечно вричане.
© Младен Мисана Todos los derechos reservados