22 dic 2014, 13:59

Един по-различен Снежен човек 

  Poesía
685 0 6

-


Колко искам да зная на своята обич посоката!

По пътеките скитам, но няма кого да попитам —

всички снажни царе са далеч, бог живее високо

и с червени снежинки сезонно кървят ми петите.

 

Някой идва с шейна и прилича на коледен празник.

Мъжки думи, покрити със скреж, под брадата си крие

и закусва със сняг. После дълго целува заразно,

но не ставам Снежанка. След него летя еднокрила.

 

Като малко момиче се втурвам да правя пъртина

в най-лъжовните нощи в самотно-измислени зими.

Аз съм Снежен човек, и когато на някого скимне,

ми присажда сърце, но без право да моля: Пази ми го!

 

А снегът ми е жив, и готов да ме ражда отново,

и над мен да посипва заря от кобалтови копчета —

до последната зима, когато ще имам готовност

и за вечност, и гарван (до киша дано ме излочи).

 

Бях и гола бреза, че дървари до клон ме посякоха.

Ала нека! — снегът е дълбок и без страх ще изгния.

За какво са листа, щом и с тях съм по-жалка от всякога.

От калпака ми още дъхти прегоряла яхния,

 

но посрещам поредна шейна. На герои обръгнала,

вдигам тежка наздравица с пълна (с кръв бяла) гарафа

за това, че е тук! За това, че преди да си тръгне,

ще бележи снега ми със шарки от калните грайфери.

 

 

-

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря за отзивите!
    Успешна седмица на всички!
  • Много ми хареса това стихотворение, весели празници
  • Споделям чувствата! Да, има и недотам възвишени неща, точно както в живота! Весели ппразници, Стенли!
  • Аплодисменти!
  • "Никоя", просто...моли се никога да не изпадаш в подобно състояние!!
    Нищо не може да бъде сравнено с него! Нищо!!!

    Стенли, прощавай, мила!
  • Така е почувстван стиха, така е написан!!На мен пък ми хареса много!
    Ужасно ми е близко това състояние.
    Поздрави, Стенли! Топли и уютни празници!!
Propuestas
: ??:??