15 ene 2023, 11:13  

Eдин поне щом слуша ги унесен... 

  Poesía » Otra
649 3 7

Живее тя в душите на избраните.
тълпата заглуши я. Многолица.
Безпомощно се блъска. По калканите,
рисува си небе – да стане птица,

която на крилете – петолиния,
понася плаха нота – осаждена,
когато и смъртта дори подмине я,
невярващо прозвънва и в антена,

превърнала душите на поетите,
улавя най-божествената песен...
Звездите – ноти, колко ярко светят те,
един поне щом слуша ги унесен...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Да слушам тихо тази силна музика
е толкова престъпно и безумно.
А думите и такта неподкупни са...
въртят се и въртят ме...
Ще се съмне. ...
  899  10  13 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??