15 feb 2017, 16:27  

Едно самотно огледало 

  Poesía » Otra
224 0 0

 

Едно самотно огледало

висеше на олющена стена.

Отдавна бе престанало да бъде

за някого начало на среща с жена.

 

Макар да беше само вещ,

то помнеше различните лица,

оттенъците в човешка реч

и свързаните с тях неща.

 

„Червено знаме“ отдавна го няма,

изчезна и „Ловждийската среща“.

Театър „Ренесанс“ бе превърнат в кино,

а днес вече е пустеещо „нещо“.

 

Изчезна кино „Благоев“,

погребаха и кино „Москва“.

Едва ли важно е името

в царство на духовна нищета.

 

Деца на партийни величия

проповядват да живеем послушни,

че кражбите им са без значение

щом съдът ги приема радушно.

 

Край нас животът продължава

да създава лъжливи светове,

които странникът описва

чрез свои непонятни стихове. 

 

 

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??