16 nov 2024, 10:00

Еко контрасти 

  Poesía » Civil
38 0 0

Падат есенни листа в тревата,

сякаш стелят шарени престилки.

Вятърът разнася по земята

пликове, хартии и бутилки.

 

Носят се по нашите шосета

свръхмодерни електромобили.

Тецовете често градовете

в пелена от пушек са обвили.

 

Хвърляме хартийки и цигари

често с жест небрежен на земята,

а децата мънички шамарим,

ако в къщи някъде изцапат.

 

В тон с Европа, ни интересува

здравето на нашата планета,

но че я мърсѝм, не ни вълнува

фирма има с чистене заета.

 

Всички сме големи еколози,

да опазим искаме Земята.

Но едно да разберем не можем –

Екологията почва с чистотата.

© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??