Прекрасно навън е! Чудесно е времето!
Вярвай, че Чудото не те е отминало!
Земята се крие, натежала от бремето.
Ябълков град по градините.
Глухо целуват земята, със стон.
Пълен със сокове полетът.
Забравя каруца и камион
ехо от минала пролет.
Ела до градината! Чуй я как пее!
Ела, отвори си душата!
Падат звезди, като ябълки зрели
и сутрин разплакват тревата...
Стой и не дишай! Виж, очарована,
чуй как пчелите събрали са мед,
как под съзвездие Малка Антоновка
дълго се борят нощ и поет...
© Красимир Дяков Todos los derechos reservados