29 may 2015, 19:24  

Елементи 

  Poesía
479 0 0

ЕЛЕМЕНТИ

 

"По време на космическото разпадане земята се разтваря във водата, водата в огъня, огънят във въздуха и въздухът в акаша."

 

 

Искам пак във сън спокоен;

искам пак да си Земя;
искам пак да съм нищожен;
искам пак, като пчела.

 

Искам пак по теб да ходя;
искам пак от сутринта;
искам пак да те оплождам;
искам пак, до вечерта.

 

***

 

Искам пак във теб да скоча;
искам пак да си вода;
искам пак в бездънна яма;
искам пак да плувам в страх.

 

Искам пак втечнено мощен;
искам пак да съм слуга;
искам пак да съм безбожен;
искам пак, и никога.

 

***

 

Искам пак във пещ застинал;
искам пак да се вкипя;
искам пак облечен в бяло;
искам пак да вдишвам страст.

 

Искам пак във всяка мисъл;
искам пак да се впаря;
искам пак във твойто тяло;
искам пак да изгоря.

 

***

 

Искам пак да те завихря;
искам пак под залеза;
искам пак да те оставя;
искам пак, във тих екстаз.

 

Искам пак от вихър гонен;
искам пак да съм с крила;
искам пак, като от песен спомен;
искам пак... по въздуха.

 

© Ангел Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??