25 ago 2013, 18:15

Енигма 

  Poesía
406 0 2

Неизбежността не значи безизходица –

често няма лесни изходи.

От безчестието прозира Богородица –

в плащ от неспестени истини.

 

Трудно се гледа напред, без посока,

когато си стъпил на гнило.

Някога дяволът молил се Богу

и имал си свое кандило.

 

Всеки човек е далечен предвестник

на нечие ново начало.

Което започва и свършва с живота,

преливащ от тяло във тяло.

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??