2 feb 2007, 21:13

Епиграми 

  Poesía
522 0 3

ВЪПРОС

 

“Залудо работи, залудо не стой!”                                         

от векове учат народа.      

А кога да се мисли и кой?         

- питам аз по природа.

(1987)

 

ЖАЛБА  

 

Где сега си, Бай Алеко,     

да опишеш наший век?    

Кой къде какъв е бил        

и с що се е хранил.

(1991г.)

 

СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО

 

Нямаше какво да каже,

но бързаше да го покаже!

(1987)

 

НА БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИК

 

“И най-мъдрият си е малко прост” –

бе написал нявга човекът.

Но става за всеки пост

щом е наше момчето!       

(1987)

© Вили Тодоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Последната,
    посветена на политика,
    може би в България
    ще е в сила вечно.
  • Харесах си специалиста,
    но може пък и политика.
    Или пък жалбата на листа
    и въпроса както го извика.

    Приятно, полезно и хубаво Вили.

    Поздрав и усмивка.
  • Много актуално!!! Поздрави, Вили!!!
Propuestas
: ??:??