4 feb 2015, 7:31

Епиграми № 10 

  Poesía » Otra
218 0 0


Епиграми№10


/ За мене тия малки басни,
написани са доста свястно -
поезия от кръв и плът...
Защо на сянка да стоят?!/ 

1    За държавата

 Не от капризи,
 не за слава,
създават хората
 държава...
И не в интриги
да се меси -
да пази наште интереси!
Ръката и
 да бъде здрава!
И хората
да  защитава...

2      За държавата

О, плюя аз
 на таз държава,
която  не ни
защитава!



3      За България

Българию мила,
от партократи,
народа ти беден
ще има да прати!


4       Създаването на традиции

От векове,
чрез  зли езици
са създавани традиции,
а сега,
сега,
ега ти,
това го правим
 с компромати!


5       Всеизвестна истина

Днеска истината
 всеки знае:
храни куче,
та да те лае!



© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??