Бледо лице,
коси в плитка,
естествен парфюм,
непретенциозен живот...
обичаи издигнати,
забавни седянки,
нагиздени моми играят хора,
ергени избират си девици...
... в отминали времена.
Брокатено лице,
пънк прически,
натрапчив парафюм,
лъскав живот...
традиции потъпкани,
нощни клубове,
разсъблечени жени танцуват на пилон,
млади мъже отхвърлят момичета...
... в модерни времена.
Една епоха,
променливи ценностти,
различни състояния,
противоположни посоки,
противопоставени реалности,
еднакви илюзии...
... една борба,
в битката - Живот.
© Славка Todos los derechos reservados