Златна есен, красива есен,
листата падат като песен.
Златна есен, шарена песен,
всичко приказно е вън.
Жълти, алени, кафеви,
падат всичките листа..
И си спомням колко дни отне ми,
ти, красива есен, най-шарената на света!
По пътеките големи,
опадали са пак листа..
И птичките засмени,
летят си за дома.
Златна есен, красива есен,
добре дошла си отново тук!
Златна есен, приятна есен,
подобаващо изпрати птиците на юг.
© Маргарита Георгиева Todos los derechos reservados