19.10.2014 г., 17:48 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
394 0 0

Златна есен, красива есен,

листата падат като песен.

Златна есен, шарена песен, 

всичко приказно е вън.

 

Жълти, алени, кафеви, 

падат всичките листа..

И си спомням колко дни отне ми, 

ти, красива есен, най-шарената на света!

 

По пътеките големи,

опадали са пак листа..

И птичките засмени, 

летят си за дома.

 

Златна есен, красива есен,

добре дошла си отново тук!

Златна есен, приятна есен, 

подобаващо изпрати птиците на юг.

 

© Маргарита Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??