Есенен ден
Поредният есенен ден.
Нищо по-различно от вчера.
Лекият вятър развява и последните самотни листа,
а аз със тях се нося сега.
Стоя пред едно голо дърво,
а в краката ми - листата му.
И моето сърце като дървото е.
Голо, напълно голо е то.
Всяко листо е спомен,
хубав и болезнен ми е всеки един.
Около една сладка отрова седя аз сега,
обсипана с радост и тъга.
В момента нищо не ме прави
по-щастлива и нещастна.
Този момент така съвършен е.
Сякаш само ти можеш да го раниш.
Единственото спасение и враг си ми ти.
Ела с вятъра, който вее косите ми...
Моля те, не се бави.
Просто ела и ме нарани!
© Радостина Такева Todos los derechos reservados