Есенна миниатюра 1
Есента се случва
в дъждовната капка
и жълтото листенце,
което игриво я гони.
Есента се случва
загадъчна и мокра,
капнала сълзичка
в отронен стих.
Есенна миниатюра 2
Есента говори
с любов в дланите.
Рисува с акварелна обич
капки дъжд по листата,
болящи от сладка зрялост.
Есента пише с въгленче
в отронен стих думи боси,
изтръпнала от обичане.
© Ванко Николов (Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов Todos los derechos reservados