Изчезна в очите и сетната нежна искрица -
любовните дни отлетяха на птичи крила...
Отново съм в общото ято - прелетна скитница!
Върни се през топлото лято! Намери ме, ела!
Очи към небето отправям и тъна в копнежи,
прегръща ме пак със задавящ ме дъх есента.
Тя отново пристъпва към мен, безметежно,
прогонвайки птици от техните празни гнезда...
© Станислава Todos los derechos reservados