13 dic 2013, 20:13

Есенно-зимна красота 

  Poesía » Del paisaje
459 0 2

Неприбрала още цветните листа,

есента попадна в клопка бяла.

Как красиво е в усойните места,

дето есента в снега е спряла.

 

Пак на този побелял от студ чаршаф

кръпки от листа са залепени.

Сякаш вънка зимно-есенен ландшафт

грее в парковете посребрени.

 

Малки рози са червените листа.

Жълтите са мънички лунички.

Пък кафявите са на земя пръстта...

Другите - небесните звездички.

 

Как да мина по снега красив така -

да не газя красотата зимна?

Иде ми да я погаля със ръка

и на есента да пея химна!

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря, Санвали!За прочита и за оценката!
    Хубава нова седмица и творчески успехи!Поздрав от мен!
  • Поздрав за красивата, пейзажна поезия, Никола! Усмихнат ден!
Propuestas
: ??:??