20 sept 2017, 13:34

Есента рисува с жълти акварели 

  Poesía » Del paisaje
598 0 1

Есента рисува с жълти акварели,

с аления цвят на залеза тих,

уморения полет на листа умрели,

шепнещи с вятъра нежен стих.

 

Есента рисува стъпки по плажа,

пясъчен спомен от синьо лято,

капки дъжд като сълзи по паважа,

небе с отлитащо далече ято.

 

Есента рисува самотна старица,

лицето й, с тъжно гаснещи очи 

и стаената в тях крехка искрица

на последните есенни лъчи.

© Петър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??