4 nov 2020, 15:36

Есента танцува 

  Poesía » Del paisaje
298 0 0

Есента танцува
 

Есента, днес танцува валс-
последните си листи заобича... 
Есента е слънчева жена
с пъстролиста в кехлибари риза.
С ръцете си прегръща вятърните вихри,
мие си лицето светло
с ароматни мисли.
Малко сок на нар
по устните и мина,
пред очите - лист на дъб
палаво намига.
И съвсем в затишие... 
горски кос подсвирна. 
Танцът зашумя
на поляната притихнала. 
И вместо с въздишки, по
отминалото лято,
Есента завихри танц
с някого... нататък!
 

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??