ЕВРИКА
Открих на битието ни колая,
видях градините на рая,
възкликнах от възторг,
възторг от вселенския киборг…
Видях във миг звездата -
матрицата космична на съдбата…
И озари ме светлина -
на живота мъдростта…
Видях преобразената земя -
килим с неземна красота.
Видях милиони мъже и жени -
щастливци – с човешки души…
И всеки държеше ключа –
истината е в мира…
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados