2 feb 2011, 9:34

Езикът 

  Poesía » Otra
924 0 6

Езикът ни – щедрият дар от съдбата –

е най-съвършената поща за мисли:

пренася история, мъдрост богата

и слово, и песен, и чувства лъчисти.

 

Един милиарден език с еманация,

тонален, човешки, език необятен,

с прастари и сложни морфемни знаци,

за мен е, напълно, език непонятен.

 

Но има и друг непонятен език –

пардон, извинете ме всички китайци –

неясен, за ужас на всеки класик,

изменчив, лъжлив – политико-плямпайски...

© Николай Начев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??