11 jun 2017, 20:07

Фалстарт 

  Poesía » Otra
185 0 0

ФАЛСТАРТ

 

Не винаги животът е кошмар

и с дребни стъпки от начало,

за някой синковец е бащин дар,

а не пред прага нещо спряло!

 

Когато ти си един гален син,

и той те включи във играта,

за тебе стартът е неповторим

и сменяш шапки със Съдбата.

 

Когато татко ти от нас краде,

и ти си с тези интереси,

ти също се превръщаш във перде,

не питаш как и откъде си!

 

Такива синове и дъщери

със фалстарт тръгват във живота,

несправедливостта не ги боли,

а си форсират оборота!

 

Ти на Съдбата им се инатиш

и искаш с тях да се пребориш.

И почваш в дълги нощи да не спиш,

и чудиш се какво да сториш?!

 

Че иначе след тях ще гълташ прах,

и цял живот все ще ги гониш,

те винаги ще ти втълпяват страх

и ще си с пълни панталони!

 

18.11.2014 г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??