27 ago 2016, 22:17

Физика на любовта 

  Poesía » De amor
447 1 9

Аз не съм най-достойният мъж
за, безспорно, изискана дама,
но се срещнахме с тебе веднъж –
бе по някаква висша програма.

 

И припламна искра между нас.
Чудо – два положителни полюса!
Изненадан безкрайно бях аз,
но ти каза: „Промяна на модуса!“

 

По закон се привличат различните.
А пък ние – две капки вода.
Няма спор – като тях си приличаме
и се сляхме във капка една.

 

Как е чисто и истинско всичко това!
Май на пук на познатата физика
две еднакви по сила и дух същества
се привличат. И няма тук мистика.

 

25. 08. 2016 г.
Русе

 

© Румен Ченков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??