10 abr 2011, 22:17

Фрегата „Душа” 

  Poesía » Otra
1048 0 4

Натоварих трюма на мойта фрегата
със чувства към много любими.
Време дойде да опъна платната
и котвата тежка да вдигна.
Дълго чакан, моментът вече е тук
да отплавам към незнайни земи,
в които да разтоваря този остатък
от страст, от любов и тъга.
Така ще олекне на мойта фрегата,
носеща дръзкото име „Душа”-
ще плава по-бързо, ще цепи вълните,
отвъд  хоризонта ще литне.

Моят кораб скован е от хартиени листи,
прикрепени със празни слова;
за платна – небесата са здраво държани
от три мачти, три стълба – Светата Троùца.
 Екипажът ми, съставен от любовните стихове,
не е добър, но помага ми в буря -
ураган от нещастие, житейска несрета
и вихри на несполучлива любов.
Капитанът съм аз на тази фрегата,
а сърцето е компасът ми верен,
затова докато има хартиени кораби,
 ще се срещат моряци и като мен.

© Михаил Лазаров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??