( Приказка за пораснали деца)
Три мишока – хем другари,
хем нахакани мъжкари,
ей, тъй нá - веднъж се сбрали,
пили, пели и играли...
„Хей, момчета, да е ясно,
тук на мен ми стана тясно!...
Още по едно да светнем
и по гаджета да шетнем!...“
„Не!... По още двеста грама -
както си е по програма!...
Давай тон за тази песен:
„Ей, живот, живот чудесен!...“
„Г-г-глупости на т-т-търкалета –
запелтечил номер трети, -
ще обърнем т-т-три стотака
и ще б-б-бием к-к-котарака!...“
Пили пак и пак играли,
а накрая пък заспали.
Минал после котарака
и натръшкал ги във мрака...
- - -
Тук поуката каква е:
Който боя* си не знае,
му се случва "тупа-лупа",
после - вечен сън в боклука!...
- - -
бой* (нар) - ръст
© Роберт Todos los derechos reservados