ГАНКА-МЪРЗЕЛАНКА
Ранобудна е стопанка,
наша Ганка-мързеланка:
гушнала котана под юргана,
до обяд си спинкат двама.
А чевръста е стопанка,
наша Ганка-мързеланка:
слънце ще изгрее и се скрие,
докато очите си измие.
Работлива е стопанка,
наша Ганка-мързеланка:
само ако ù помогнат двамка
ще се наведе да вдигне сламка.
Киправа ни е стопанка,
наша Ганка-мързеланка:
без парфюм и без помада
дори на масата не сяда.
А на масата щом седне,
наша Ганка-мързеланка,
за минута тя омита,
три баници и сто мекика.
© Лордли Милордов Todos los derechos reservados