О, неразумний юроде, поради что се срамиш...?
Паисий Хилендарски
В един младежки клуб
младеж лансирал тази теза,
че българският език е груб
и че не става за поезия!
,,Виж, френският е друго нещо –
мек, гальовен, мелодичен!
От него става ти горещо,
а текстът някак е лиричен!"
Сравнил френското ,,моа"
с българското твърдо ,,аз",
оказало се след това,
че младежът бил е ........!
© Исмаил Али Todos los derechos reservados