7 may 2019, 23:40

Гергьовден 1 

  Poesía
378 1 4

 

Не всеки Георги е светец.
Уви, ламята е стоглава.
Кърви христовият венец.
И няма вече лесна слава.

 

Днес храбростта е скъсан джоб.
Днес ордените са на голо.
От лявото око на Бог
 сълза побягва. Тъжно соло.

 

Светците ни са явно кът.
Излитаме с обратна тяга.
Ламята още търси път
от копието да избяга.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??