12 jun 2007, 23:33

Гергьовден 

  Poesía
2798 0 2
 

ГЕРГЬОВДЕН



В този хубав майски ден

виното се пиело горчиво,

на именяците  наздраве и от мен,

името на Георги нека да е живо!


Да е закрилян от светеца -

водача на овчари и войници!

Щом е Георги, той е хубавеца.

Заслужава много здраве и парици!


Между вкуснотии наредено

на софрата агнето не блее,

само с вино - изстудено,

време е да се полее!


Ако всеки и във всяка къща

уважава Божите водачи,

на доброто със добро ще му се връща,

а това добра поличба  значи! 

                          06.05.2006 


© Цанка Митова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??