22 feb 2015, 14:04

Гергьовски дъжд 

  Poesía » Del paisaje
330 0 4

Гергьовски дъжд

Гергьовски дъжд
препусна през полето,
и вече сграбчи
цялата страна...
Търкаля сиви облаци
в небето
и мие крехката
зеленина.

А слънцето
 не може да пробие.
Небето скрива
свойта синева..
 И топъл дъжд
светкавиците мие,
и напоява
 меката трева!

Сега си спомням,
казваше баща ми,
че няма
 по голяма благодат,
от  пролетни дъждовни

панорами
След него е
 живота по богат!

И аз за туй
на този дъжд
се радвам,
не съм сърдит
на тъмното небе,
земята се опложда
като в сватба,
и своя плод
по-късно
ще даде!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??