От силни думи трепери гласа -
сериозен, непоклатим,
като заповеди раздава права,
като молитва осъжда виновен!
Нежен стон когато издаваме с гласа -
милват слуха ласкави думи.
Гласа издава това,
което душата скрива от външния свят!
Той (гласът) е връзката на човека:
с обществото, с приятелите, с всички.
Той - с добър тон или със строг -
руши тишината с монолог, когато сме сами.
© ГАЛИНА ДАНКОВА Todos los derechos reservados