Глухарчета оплитат се в косите ми,
тревата мека с нежност ме обгръща,
слънцето се взира в очите ми,
а в мислите си с тебе се прегръщам.
Почти усещам твоите целувки,
докоснали страните ми едва.
Виж - захвърлих новите обувки,
но дрехите не мога сам-сама.
Ела при мене, помогни ми,
мой бъди по тази синева;
нека са свидетели на обичта ни
глухарчетата и зелената трева.
© Алекс Маринова Todos los derechos reservados