Гнездата
на щъркелите и лястовиците
са произведение на изкуството.
Дизайн съвършен
за труда им по тях.
Творчество неповторимо,
незабравимо,
вечно.
Дом топъл, хубав и пълен с любов
като в дворец,
музей,
замък,
църква,
катедрала,
петзвезден хотел.
Гледка за възхищение.
Красота и изненада добра
за светлината на очите ми.
Тези птици са архитекти с вкус.
Чудеса.
Вдишвам въздух очарован
от техните домове-гнезда.
Щастие виждам,
когато ги наблюдавам
продължително.
Г.Ф.Т
© Георги Табаков Todos los derechos reservados