18.11.2013 г., 18:22 ч.

Гнезда-домове 

  Поезия
627 0 1

Гнездата

на щъркелите и лястовиците

са произведение на изкуството.

Дизайн съвършен

за труда им по тях.

Творчество неповторимо,

незабравимо,

вечно.

Дом топъл, хубав и пълен с любов

като в дворец,

музей,

замък,

църква,

катедрала,

петзвезден хотел.

Гледка за възхищение.

Красота и изненада добра

за светлината на очите ми.

Тези птици са архитекти с вкус.

Чудеса.

Вдишвам въздух очарован

от техните домове-гнезда.

Щастие виждам,

когато ги наблюдавам

продължително.

 

 

                                                                                                                Г.Ф.Т

 

 

 

© Георги Табаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??