Голямото е в малките неща -
в усмивки топли на децата,
в калинките със трепкащи крилца,
на дъхавата пръст в полята.
В забравения дъх на сенокоса,
на снопи със слънчева прежда,
усещане за пролет носи
разпъпена за утре надежда.
Едно усещане за крехък цвят
в рисунъка на шарен свод,
че пак си жив във този свят
и пиеш с шепи извора Живот!
© Румяна Todos los derechos reservados
Точно!