19 ago 2020, 13:06

Господ дано я повика 

  Poesía » Otra
561 8 9

Котка, старица,гнездото - изстинало,
свещник - донесен от странство.
Снимките - късчета шарено минало.
Рожби - далеч в емигранство.

 

Кучето - само що не е продумало,
то й е вярна раздумка.
Бяло мушкато - отдавна оклюмало,
мишка в долапите шумка.

 

Спомен за мъж - непонесъл теглото си,
ланшни копнежи - в олука.
Снимка сама тя кове - над леглото си -
толкова има от внука.

 

Майка - безропотно носеща кръста си -
остри игли - в игленика.
Шие саван бял - измерила ръста си.
Господ дано я повика...

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??