12 feb 2015, 12:38  

Господ зимата заключва рая 

  Poesía
799 0 2

 

Сънуваш я до тебе, цяла,
но сивото рисува самота.
Единственият дом е празен
и бяло е от тишина.

 

Снежинки от безпътица се лутат
и стъпките заглъхват към безкрая.
Там себе си намираш - нужен
снегът не спира,

но пак за пролет си мечтаеш.

 

Сънуваш белите кокичета,
сънуваш закачливи теменужки,
сънуваш болка и обичане,
сънуваш възкресение и блудство.

 

Сънуваш самодиви как те водят,
ръката ти посяга да отвори,
но Господ зимата заключвал рая
несретници тогава ходели.
.......................................

За Ада - вход "Свободен"

© Наталия Божилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Написаното ме трогна, наистина благодаря за оценката!
  • Не разбирам, защо не се четат стиховете ти?
    Но, не се учудвам, тук е така, ако хересваш нонстоп и благодариш, ще си привлечеш и фенове!
    Жалко е!
    А ти пиши!
Propuestas
: ??:??