26 jul 2005, 23:32

Графоманско 

  Poesía
895 0 3
Музата ми - прелестно момиче,
днес е Вяра, вчера Жени, утре Ана.
Весела, комична и трагична...
Мечта за мен, за графомана.

Поглежда днес с маслинени очи,
вчера с цвят на недопечено кафе,
утре ще са сини дълбини
или зелени - меко кадифе.

Редя куплети, рими всеки ден.
Господи, не питай кой ги срича...
Аз пиша, в мен поета е роден,
читателят е в друга зона - ничия.

Дали ще пляска или ще ръмжи...
Това е негово исконно право.
От рими днес главата ми гъмжи,
комплексите си с тях ще утолявам.

Текстът ми - невероятна красота.
Напъните ми... идейно преродени...
Графоманско ли ще е, ако в ръжта,
днес легне новата ми Муза - Джени?

© Найден Найденов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??