25 feb 2022, 12:12

Гроб за непокръстени 

  Poesía » Filosófica, Civil
288 0 2

Днес не е време за поеми. Словото,
отдавна е безсмислица – за глухи.
Кое ли питам се за днес е новото?
Пандемия, война и глад? Разрухи?

Днес не е време, за поети. Чудене,
не ни помага. Пусти са и празни,
пак думите. Предъвкват не събудени,
на бавни обороти. И ме дразни,

това, че не е време за зариване,
Сахара има пясъци – хем много.  
Вземете си главите, на отиване!
И без това са празни. И за лого,

пред дупките копани според ръста ни
с големи букви и в неон – да свети,
пишете само : Гроб за непокръстени
и пазещи надеждата поети.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Така е, Пепи. Стиснало ме е и мен, отвсякъде. Тръгнало е, да видим кога ще спре...
  • Разбирам с разума как се стига до войни, но сърцето не приема.
    Наде ❤️
Propuestas
: ??:??