Хайде с теб да се четем:
аз със тебе, ти със мен!
Не е нужна предистория
за творец с аудитория!
Страничката прочети.
Коментар ми напиши...
И шестичка ми пиши!
Ето, никак не боли!
Хайде с теб да се четем –
не през ден, а всеки ден!
Твой ще бъда верен фен,
ти пък фен ще си на мен!
Струва си да се четем –
за душата е мехлем!
Само "Ах!" и "Ех!" да има
тук през цялата година!
Няма нищо по-прекрасно
да изричаш "Браво!" гласно!
Ахкайте на воля всички:
тъй изграждат се привички!
А, когато се четем,
критикувай, но формално,
тъй че, щом се разберем,
всичко ще е идеално!
С двеста прочита за час
нека се четем взаимно,
да си гукаме в захлас
с умалителни, интимно!
Хайде с теб да се четем:
ред по ред, ден след ден!
Не е нужна предистория
за творец с аудитория!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados