23 oct 2021, 8:44

Hаказана 

  Poesía » Filosófica
229 2 3

Сърдито ми е детството, сърдито,
дори за мене вече и не пита.
Лети само, разрошено глухарче,
ръчичка не подава и макар че,

 

душата ми по детски чака чудо,
сърцето пакостливо бие лудо
и всеки стих е лодка от тръстика,
но няма кой от ранина да вика,

 

и с детски прякор в къси панталони,
съседски пъстри котета да гони,
да храни ято птици на площада,
от старата черница с вик да пада.

 

Едва сега животът се навъси,
наказана съм. В ъгъла  стоя си.
А детството се плези край лехите
отива си... Сърдито е, сърдито...

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??