3 jul 2009, 13:17

Хаос 

  Poesía » Filosófica
814 0 2

Главата ме боли.

Мислите  в нея отново са хиляди,

милиони, милиарди... и нито една за мен.

Блъскат се една друга,

всяка със своя цел ме придърпва.

 

Егоисти и лицемери се подритват.

Неудачници и предатели се съсипват.

Познати и непознати се убиват.

Главата ме боли.

 

Деца без родители лош път поемат.

А тези с родители,

да не би по-добре да го вървят!

Бездомници много.

Скъперници безброй.

Главата ме боли.

 

Ръце, протегнати за помощ.

Сърца разбити.

Невинни, виновни ги изкарват.

А виновните летят!

Главата ме боли.

 

Измислени герои на почести се радват,

а истинските им се любуват.

Любовта смисъл губи.

Децата не са вече деца.

Главата ме боли.

 

Всичко е наопаки!

 

Всеки на другия завижда

и в него себе си не вижда.

Редът сега е друг.

Всеки сам подрежда

и за себе си всичко отрежда!

 

Главата ме боли.

Дали някога ще спре?

Ще бъда ли част от всичко това?

Ще бъда ли поредната мисъл в нечия глава,

поредната загубена в материалното измамена душа?

 

© Мина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Да, Мина, това че те боли за болката на другите означава, че си добър човек. Малко в стил твоето стихотворение е това, едно от любимите ми на Добромир Тонев:

    Теза

    След тебе злото диша като хрътка.
    (Доброто е обществено понятие.)
    Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
    ти вече си удобен за разпятие.

  • А някои хич не ги боли...
Propuestas
: ??:??