8 may 2011, 18:01

Харесвам те - не те харесвам 

  Poesía » De amor
1328 0 3

Харесвам те -  не те харесвам

 

Харесвам те, когато си добър и светъл,

когато се усмихваш и блестиш.

Харесвам  те , когато  стъпките  ти  бързи  пак  към  мен  те носят,

а  моето  сърце  във ритъм с тях започва да тупти!

Харесвам  те, когато си доволен

и се разлива благост покрай теб.

Харесвам  те и даже недоволен,

със смръщен нос и поглед на обидено дете.

Харесвам  те, когато изтощена от любов до теб заспивам,

допряла  хладно тяло до горещата ти плът.

Харесвам те, когато те сънувам

и няма друг в съня ми - само аз и ти.

Харесвам те , когато се събуждам,

а ти си още тук, до мен.

Завивам те полекичка, за да не те разбудя,

защото искам дълго да те гледам -

харесвам  те дори,  когато спиш.

Не те  харесвам  само,  ако си далеч от мене.

И мислите си, че си с друга, не харесвам  аз.

Опитвам  се  да бъда  хладнокръвна.

Да  убеждавам себе си, че  не ревнувам,

че  мога и  без  теб  да  продължа!

А всъщност искам да крещя от ужас!

От страх, че няма да се върнеш  и  тогава ще умра.

Не ми е жал за старото ми,  болно тяло.

Душата ми без тебе ще умре,

загубила причината,  за да е жива досега!

© Мария Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??