9 dic 2010, 20:46

Hека първо заобичам себе си 

  Poesía » De amor
811 0 2

Четири стени и влюбен мъж,
а сърцето глухо бие в мене - 
театър тъжен - вече неведнъж
доказах си, че нищо няма да излезе.

"Обичам те!" шепти, а аз мълча
и той се чувства толкова безсилен,
от очите му отскубва се сълза
и с алкохола бавно мъката си пие.

Във мене зее празно безразличие,
не ме докосват думите, сълзите му,
образът му мътен и безличен е,
мечтаната от него любов - табу.

И не че има някой друг в сърцето ми,
и не че нямам нужда да обичам...
но нека първо заобичам себе си - 
на миналото "Аз" да заприличам!

© Таня Момчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Браво! Хубав и мъдър стих!
    Заобичай себе си!!! Катарзис на духа в името на любовта!
    Поздрави!
  • Толкова си права,трябва да обичаме себе си,но за съжаление сме подвластни на любовта.
Propuestas
: ??:??