Коко рисува! -
За него животът е
четка и образ!
Коко живее
чрез четка и образи! -
В тях се огледай!
Коко с китара
жонглира и образът
глас придобива!
Коко мечтае
за свят пъстробàгрен и
прелестночуден!...
Коко в живота
живот да открие се
втурва... и... нека!...
Коко събира
от слънцето жар и я
вгражда картинно!
Коко море ти
поднася, затулено
в тайнство и шемет!
Коко небе ти
загатва, но за да го
донарисуваш!
Коко те гледа
от своите бàгрени
рожби с усмивка!
Коко обича! -
И пищно дарява чрез
образи обич!...
© Стоян Минев Todos los derechos reservados